Eigen makelij

Om dit bedrag bijeen te brengen werden onder andere mooi versierde cupcakes, zandkoekjes, pruimenconfituur en pompoensoep verkocht. De gemaakte voorraad ging steeds snel de deur uit. De pompoensoep, waarvoor groentjes uit de eigen tuin van het WZC gebruikt werden, werd verkocht aan personeelsleden van de gemeente. Ook de opbrengst van het soepkraam op Releghem Wintert werd gedoneerd aan de actie.

‘Het is altijd leuk om geld in te zamelen voor een goed doel’, zegt schepen van Sociale Zaken Kathleen Goovaerts. ‘Dat de bewoners van het WZC en de assistentiewoningen ook zelf betrokken waren bij het maken en verkopen van al dat lekkers, maakt het extra leuk'. ‘Tof dat de bewoners zelf aan de slag gingen om geld in te zamelen en tegelijkertijd de banden versterkten tussen onze verschillende gemeentelijke sites’, vult burgemeester Veerle Geerinckx aan. ‘Blij dat we ook ons steentje konden bijdragen voor het onderzoek naar een vreselijke aandoening waar velen van ons van dichtbij mee geconfronteerd worden.’

Onderzoek naar dementie

Ongeveer 1 op de 7 mannen en 1 op de 3 vrouwen krijgt te maken met dementie. Gelukkig komt het onderzoek naar dementie steeds meer in een stroomversnelling. De opbrengst van € 1 480 gaat naar het Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar dementie en opleiding van experts.