Vlaams Volksvertegenwoordiger Veerle Geerinckx loopt stage bij Bpost

Door Veerle Geerinckx op 6 september 2023

Vlaams Volksvertegenwoordiger en burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx (N-VA) liep het stage in New Brussels X, kortweg NBX, het sorteercentrum van Bpost. Ze was geïnteresseerd om nader kennis te maken met één van de grootste werkgevers van Vlaams-Brabant en Brussel en zijn werknemers. Olivier Michel, verantwoordelijke van Brussel X, gaf haar een rondleiding doorheen het sorteercentrum.

 

NBX werd ingehuldigd in 2017 en is met een totale oppervlakte van 103.000 m² het grootste sorteercentrum van de Benelux en het op een na grootste van Europa. Het postsorteercentrum ligt in Neder-Over-Heembeek, in het noorden van Brussel dicht bij het Zeekanaal en bij de luchthaven. Er werken meer dan 1000 mensen.

 

Geerinckx is geboeid door innovatie en in een bedrijf als Bpost is dit essentieel om oplossingen te vinden richting duurzaamheid en de uitdagingen op vlak van mobiliteit in de regio.

 

Ik ben onder de indruk van de vlotte werking in dit enorme gebouw. Het is boeiend om te zien welk enorm logistiek proces er schuilgaat achter een aankoop thuis via een muisklik of de verzending van een postkaartje via de rode brievenbus in de wijk. Achter het pakje aan de deur zit immers een hele keten waarbij elke schakel ertoe doet. Ik zag vele gemotiveerde medewerkers en teamwerk, gecombineerd met straffe technologie”, aldus Veerle Geerinckx.

 

Zie hier het nieuws op LinkedIn:

https://www.linkedin.com/posts/bpost_vokazomerstage-wearebpost-activity-...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is