Ontbrekende schakel fietssnelweg F1 in Zemst ingehuldigd

Door Veerle Geerinckx op 29 december 2022

Op de brug van de Brusselsesteenweg over de E19 in Zemst werd op vrijdag 16 december de nieuwe fietsinfrastructuur ingehuldigd. Aan de ene kant van de brug kwam een 4 meter breed fietspad dat deel uitmaakt van de F1-fietssnelweg en aan de andere zijde een dubbelrichtingsfietspad van 2 meter breed voor het lokale fietsverkeer. De F1 is één van de belangrijkste fietssnelwegen die Mechelen verbindt met Vilvoorde.

Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet een elektronische fietsenteller om te registreren hoeveel fietsers gebruik maken van het nieuwe stuk fietssnelweg. Zelfs nu toont die al de populariteit van het nieuwe fietspad op de grens van Zemst met Mechelen aan.

De renovatieplannen voor de brug lagen in 2012 reeds op tafel, maar op vraag van de gemeente Zemst werd het stuk fietssnelweg breder gemaakt. “We zijn dan ook tevreden dat er toch een dubbelrichtingsfietspad is gekomen. Dit is een belangrijk element voor onze jeugd. Zij kunnen nu veilig naar Mechelen fietsen,” zegt burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx (N-VA).

 

Ringtv:

https://www.ringtv.be/nieuws/ontbrekende-schakel-fietssnelweg-f1-zemst-i...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is