Neos Zemst op bezoek in het Vlaams Parlement

Door Veerle Geerinckx op 28 oktober 2022

Op dinsdag 25 oktober bezocht een groep actieve senioren van Neos Zemst, een vereniging die activiteiten organiseert voor actieve senioren, het Vlaams Parlement. Zij kregen er een rondleiding van een gids die zelf nog in Zemst heeft gewoond. Zij verkenden tijdens hun bezoek het interactief bezoekerscentrum, de commissiezalen en de Koepelzaal. Die laatste is het beroemde decor van glas en staal waar de politieke fracties wekelijks de verbale degens kruisen. Op woensdagnamiddagen komen de parlementsleden hier samen voor de plenaire vergadering.

 

In het Bezoekerscentrum werden de senioren verwelkomt door de burgemeester van Zemst en Vlaams Volksvertegenwoordiger Veerle Geerinckx. Zij nam hen na hun rondleiding nog mee naar het dakterras, een bijzondere plaats in het gebouw met een spectaculair zicht over Brussel die bezoekers zelden te zien krijgen. Onderweg kwam de groep zelfs voormalig parlementsvoorzitter Jan Peumans tegen.

 

Wil u het Vlaams Parlement bezoeken met vrienden en familie, vereniging, bedrijf of school? Dan zorgen wij met plezier voor een rondleiding met gids waarbij u tevens de kans krijgt om kennis te maken met Veerle Geerinckx. Voor meer informatie mag u steeds contact opnemen met persoonlijk medewerker Tom Werner (tom.werner [at] vlaamsparlement.be). Wij hopen u en uw groep spoedig te mogen verwelkomen in het Huis van de Vlaamse democratie!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is