Minister Weyts investeert meer dan € 160.000 in De Zonnewijzer in Weerde

Door Veerle Geerinckx op 6 november 2022

Vlaanderen investeert deze regeerperiode een half miljard extra in schoolinfrastructuur. Die investeringsgolf zal ook in Zemst voelbaar zijn. Via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs (AGION) investeert de Vlaamse regering € 161.294 in Vrije Basisschool De Zonnewijzer in Weerde. Dat vernam burgemeester Veerle Geerinckx van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

 

Vlaanderen blijft investeren in schoolgebouwen. Scholen kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal drie miljard euro uit voor scholenbouw. Voor De Zonnewijzer in Weerde komt dit neer op een bedrag van 161.294 euro. Dit geld zal geïnvesteerd worden in de verbouwing van de refter en een polyvalente ruimte.

 

Burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) reageert tevreden op de beslissing van minister Weyts. “Wie wil investeren in onderwijskwaliteit, moet ook investeren in de infrastructuur van ons onderwijs. De leerkrachten en de directie van de school leveren fantastisch werk. Dit is goed nieuws voor de hele gemeente. Het is zeer positief dat de minister in deze moeilijke periode investeert in het onderwijs van Zemst”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is