Kinderopvanginitiatieven Mippie en Moppie in Zemst geschorst

Door Veerle Geerinckx op 22 november 2022

Het Agentschap Opgroeien trok vorige week met onmiddellijke ingang de vergunning van het kinderdagverblijf ‘Mippie en Moppie 2’ in Keerbergen twee maanden in. Op maandag 21 november werden drie locaties van hetzelfde kinderdagverblijf in Zemst eveneens geschorst. Vlaams Volksvertegenwoordiger en burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx drukt haar bezorgdheid uit over de zaak en wenst zo spoedig mogelijk de getroffen ouders te ondersteunen.

 

Als burgemeester ben ik uiteraard bezorgd over de situatie in de drie kinderdagverblijven van Mippie en Moppie in onze gemeente. De gevolgen zijn er natuurlijk ook voor de ouders en de kinderen die nu zonder kinderopvang vallen. Daarom wil ik samen met het gemeentebestuur van Zemst en in overleg met alle betrokken actoren zo spoedig mogelijk een oplossing zoeken voor de 60 kinderen in Zemst die nood hebben aan een nieuwe opvangplaats”, stelt Geerinckx. 

 

De schorsing in Keerbergen kwam er na een melding dat een kindje in zijn slaapzak was vastgebonden aan het bedje. Het Agentschap Opgroeien nam de beslissing tot schorsing omdat ‘het zich ernstige zorgen maakte over de pedagogische aanpak en de veiligheid van de kinderen’.

 

Enkele kinderopvanginitiatieven in Vlaams-Brabant worden helaas echte zorgenkindjes. De schorsingen vallen niet uit de lucht aangezien er duidelijke klachten en bezorgdheden waren”, stelt Geerinckx. De Onderzoekscommissie Kinderopvang in het Vlaams Parlement formuleerde in juli 2022 haar aanbevelingen voor een veiligere kinderopvang en de nood om flankerende maatregelen te voorzien.

 

De gemeente Zemst gaat de getroffen ouders ondersteunen en helpen om de kinderen uit de gesloten vestigingen elders op te vangen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is