Gemeente Zemst vindt opvangplaats voor 100 gedupeerde kinderen

Door Veerle Geerinckx op 27 november 2022

Het Agentschap Opgroeien trok vorige week met onmiddellijke ingang de vergunning van het kinderdagverblijf ‘Mippie en Moppie 2’ in Keerbergen twee maanden in. De schorsing in Keerbergen kwam er na een melding dat een kindje in zijn slaapzak was vastgebonden aan het bedje. Het Agentschap Opgroeien nam de beslissing tot schorsing omdat ‘het zich ernstige zorgen maakte over de pedagogische aanpak en de veiligheid van de kinderen’. Op maandag 21 november werden drie locaties van hetzelfde kinderdagverblijf in Zemst eveneens geschorst.

 

Sinds dinsdag 22 november 2022 zaten een honderdtal kinderen zonder opvang door de schorsing van de Zemstse vestigingen van kinderdagverblijf Mippie en Moppie. Ondanks het feit dat het hier gaat om de schorsing van 3 zelfstandige kinderdagverblijven zetten de gemeentelijke diensten meteen alles op alles om een oplossing te vinden voor alle gedupeerden.

 

Dit is absoluut geen eenvoudige opgave gezien de huidige bezetting van opvangvoorzieningen in en rond Zemst”, verduidelijkt schepen van Kinderopvang Kathleen Goovaerts. “Maar door de enthousiaste inzet van onze medewerkers en de hulp van andere kinderdagverblijven en opvanginitiatieven, kunnen we aan de 100 gedupeerden een alternatief bieden. Het was geen makkelijke puzzel maar we zijn tevreden dat we voor iedereen een oplossing vonden. Alle betrokken ouders werden hiervan op de hoogte gebracht.”

 

In totaal krijgen 78 kinderen een nieuwe opvangplaats in Zemst en 17 buiten Zemst. Bij de toekenning van deze plaatsen is zoveel mogelijk rekening gehouden met de woonplaats van de ouders ten opzichte van de opvangplaats. Zo krijgen 13 kinderen opvang in De Waterleest in Eppegem.

 

Een dikke pluim voor hem en voor alle medewerkers van het Lokaal Loket Kinderopvang, Huis van het Kind en de Kinderopvangdienst. De voorbije dagen gaven zij het beste van zichzelf om deze prangende crisissituatie zo goed mogelijk aan te pakken.”, aldus burgemeester en Vlaams Volksvertegenwoordiger Veerle Geerinckx.

 

In een volgend stadium zal de gemeente ook op zoek gaan naar een opvangplaats voor die kindjes die vanaf januari 2023 zouden opgevangen worden in een vestiging van Mippie en Moppie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is