Evacuatie van gestrande treinreizigers in Zemst

Door Veerle Geerinckx op 21 december 2022

Zo’n 261 treinreizigers hebben op zaterdag 17 december in Zemst 4,5 uur vastgezeten op een Thalys-trein richting Nederland. Ze werden uiteindelijk geëvacueerd naar een andere trein. De trein viel rond 8u30 in panne als gevolg van de vrieskou. De verwarming aan boord bleef gelukkig wel functioneren. Rond 13 uur konden de gedupeerde reizigers hun rit verderzetten met een andere trein.

 

Burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) leidde samen met de gemeentelijk noodplancoördinator de evacuatie in goede banen. Zij reageert tevreden dat zij een helpende hand konden bieden aan de gestrande reizigers. “Gelukkig waren er geen gewonden. De reizigers waren uiteraard gefrustreerd over de vertraging, maar bovenal waren deze mensen opgelucht dat zij hun reis konden verderzetten. Ik wil zeker de machinist en het treinpersoneel bedanken. Ondanks de koude, de honger en het lange wachten wisten zij steeds de kalmte te bewaarden.”

 

 Rond 15 uur kon het normale treinverkeer op de lijn hervatten. De oorzaak van de panne zou een combinatie van een defect aan het materieel in combinatie met ijsvorming op de bovenleiding zijn. Het vochtige weer van de voorbije dagen zou hierbij een rol spelen.

 

Bekijk hier de reportage van VTM:

 

https://www.hln.be/binnenland/treinen-die-urenlang-stilstonden-door-ijs-...

 

In de pers:

 

https://www.ringtv.be/nieuws/260-reizigers-na-urenlang-wachten-ge%C3%ABv...

 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221217_95305574

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is