De Langste Tafel brengt Zemstenaren bij elkaar

Door Veerle Geerinckx op 7 oktober 2022

Tijdens het feestweekend van donderdag 29 september tot en met zondag 2 oktober viel er heel wat te beleven in Zemst. Het weekend werd afgesloten met een nieuwe editie van de Langste Tafel waarbij inwoners konden aanschuiven aan bij de tafels in hun dorpskern. Elke tafelgast brengt daarbij zijn eigen eten en drinken mee en eventueel een extraatje voor op de deeltafel. Wanneer mensen arriveren, wordt een extra tafeltje aan de rij toegevoegd. Hoe meer volk, hoe langer de tafel! Het is voor mensen steeds weer een uitstekende gelegenheid om hun buren te leren kennen. Dit jaar konden onze inwoners terecht in Elewijt, Weerde, Hofstade, Eppegem en Zemst-Laar. Uiteindelijk wist Zemst-Laar 121 mensen samen te brengen aan hun tafel en daarmee wonnen zij deze editie van de Langste Tafel.

 

Mensen samenbrengen levert steeds unieke momenten op.”, stelt Veerle Geerinckx die als burgemeester tevreden terug kijkt op een geslaagde editie.

 

Voor de organisatie werkte de gemeente samen met o.a. Chiro Skippy, Labyrint, Femma Elewijt, Okra Elewijt, Gezinsbond Weerde, KWB Hofstade, GO! Basisschool Ter Berken, vzw Vrienden van de Chiro, de Petanque club en Okra Hofstade.

 

In de pers:

https://www.ringtv.be/nieuws/de-langste-tafel-brengt-zemstenaren-bij-elkaar

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is