Jongeren ruilen schoolbanken voor stage in Zemst en Vlaams Parlement op YOUCA Action Day

Door Veerle Geerinckx op 28 oktober 2022

Op donderdag 20 oktober ging voor de zestiende keer YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag, door. Op die dag ruilen meer dan 14.000 Vlaamse en Brusselse jongeren de schoolbanken voor een betaalde stage bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze hiermee verdienen - 55 euro - gaat steeds rechtstreeks naar een goed doel. Dit jaar gaat het om Rikolto, een organisatie die samen met jongeren op zoek gaat naar hoe we de groeiende wereldbevolking duurzaam kunnen voeden.

 

Vijf leerlingen kozen voor een stage in Zemst, waaronder Isabelle Coppieters die stage liep bij burgemeester Veerle Geerinckx en Roland Shemaj, die schepen Dirk Van Roey een dag volgde.

 

Voor Isabelle startte de werkdag in het Vlaams Parlement waar zij een blik kreeg achter de schermen. Na een warme ontvangst en een verkwikkend ontbijt kreeg de jonge stagiair een boeiende rondleiding in de gebouwen. Hierbij kreeg zij heel wat interessante informatie over de werking en de geschiedenis van het Vlaams Parlement. Samen met haar volksvertegenwoordiger bracht zij daarnaast een bezoek aan het Parlementair Informatiecentrum en het archief in een bunker uit de jaren 1930.

 

In de namiddag volgde Isabelle in Zemst een communicatie-overleg , een vergadering van de Veiligheidscel en bracht zij een bezoek aan de bibliotheek.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is