D' Oude School klaar voor gebruik

Door Veerle Geerinckx op 10 maart 2023

Vanaf zondag 5 maart 2023 kunnen inwoners en verenigingen zaal d’ Oude School in Weerde opnieuw reserveren. Die dag werden de deuren van deze vernieuwde locatie opengezet voor het grote publiek voor de feestelijke opening die heel wat volk op de been bracht.

Zaal d’ Oude School wordt al jarenlang gebruikt voor allerlei activiteiten en evenementen. Het gebouw dateert van 1927 en werd in 1996 omgebouwd tot feestzaal maar was na een gebruik van 25 jaar aan een grote renovatie toe. Het bibliotheekfiliaal werd opgegeven om er een aangepaste en werkbare keuken te maken en de zaalcapaciteit werd met 25 procent vergroot met de plaats waar het verhoogde podium stond. Een grotere vestiaire, ruimere berging en nieuw sanitair en keuken verhogen de mogelijkheden voor het organiseren van feesten, eetnamiddagen, cultuurbeleving en zoveel meer.

"Met N-VA aan het roer kozen we er resoluut voor om in deze belangrijke zaal stevig te investeren. We losten enkele belangrijke knelpunten op en luisterden naar de zorgen van het verenigingsleven over deze zaal . Door de bibliotheek (die vroeger de ruimte van de keuken innam) te verhuizen naar de kerk werd een fundamenteel knelpunt (de krappe keuken) opgelost. Het verschil is nu duidelijk zichtbaar geworden, ruimtelijke keuzes werden gekoppeld aan een paar slimme architecturale ingrepen. Weldra kan u ook nog de foto’s van weleer zien prijken op de gevelramen en ook binnen zorgen foto’s van de school van vroeger dat de herinnering aan de school levendig blijft", stelt burgemeester Veerle Geerinckx.

Vorige zondag kwamen heel wat geïnteresseerden een kijkje nemen in de vernieuwde zaal. In samenwerking met enkele Weerdse verenigingen zorgde de gemeente er voor lokale lekkernijen en een streepje muziek. De aanwezige nostalgische verhalen en foto’s (aangeleverd door oud-leerlingen en een voormalige meester) werden uitermate gesmaakt.

Zaal d’ Oude School is de vroegere gemeentelijke  jongensschool“, weet N-VA voorzitter Piet Van Grunderbeek, die er school liep. “Ze kan nu opnieuw gebruikt worden voor allerlei activiteiten, feesten en evenementen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is